El conegut periodista Jaume Barberà abandonarà Televisió de Catalunya a partir del pròxim 31 de juliol, en formar part de la llista del procés d'acomiadament col·lectiu amb indemnització, pactat entre els representants de la plantilla i la direcció, el 2013. Per aquest acord, l'1 de gener de 2017 no hi podrà haver cap treballador de més de 61 anys. Segons va explicar el mateix Barberà, en un comunicat publicat ahir al seu perfil a Facebook, "aquest acord d'extinció de contracte afectava un total de 249 persones que, per qüestions d'edat, és a dir, per qüestions biològiques, l'any 2013 teníem 58 anys o més, i l'execució es faria quan es complissin 61 anys".

El presentador, que actualment presenta Retrats, format del canal 33 que la setmana vinent acomiada la temporada, es va mostrar decebut per aquesta situació. "Mentiria si us digués que me'n vaig content. Però m'estimo més anar-me'n en silenci, que és el que han fet molts dels companys que m'han precedit. Amb tot, deixeu-me dir que fer-se gran no és una malaltia ni pot servir de coartada" assegura el text firmat per Barberà, que en poques hores va aconseguir una gran repercussió. Fidel al seu estil, el comunicador diu que "les empreses es descapitalitzen quan prescindeixen de l'experiència dels seus sèniors. I encara més quan els que se'n van no són substituïts per joves". Aquesta part de l'escrit fa referència a la no substitució dels treballadors rescindits de la televisió pública.

En declaracions a Rac 1, emissora en la qual col·labora des de fa temps, Barberà va descartar abandonar la professió, tot i que no va voler parlar de projectes de futur. Jaume Barberà tancarà el juliol una etapa de més de 30 anys, on ha presentat diversos espais, entre els quals, Singulars.

El pacte al qual van arribar treballadors i direcció de la CCMA l'agost de 2013, obeeix a la necessitat d'aprimar una plantilla que actualment compta amb prop de 1.700 treballadors. A més, segons una informació publicada fa unes setmanes pel diari Ara, només tres persones del total de la plantilla tenen menys de 30 anys.