La 25a edició de La Marató de TV3 serà conduïda per la presentadora del programa Divendres, Helena Garcia Melero, i l'editor i conductor del Telenotícies cap de setmana, Ramon Pellicer. L'edició d'enguany, que es farà el 18 de desembre, es dedicarà a sensibilitzar i donar un important impuls econòmic a la recerca en l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Helena Garcia Melero, que va arribar a TV3 l'any 1992 i ha presentat programes com el Telenotícies migdia o Els matins, es va mostrar molt il·lusionada. «És una gran responsabilitat perquè estem parlant dels 25 anys de La Marató de TV3», va explicar Melero. Tot i que ha treballat amb molta gent de la casa «mai no he treballat amb el Ramon Pellicer», va afegir la presentadora.

Per l'altra banda, Ramon Pellicer, que va entrar a treballar a TV3 el 1988, on ha editat diversos programes informatius, va destacar la importància de participar a La Marató, «un programa que em fascina, perquè saps que treballes per alguna cosa molt important i estar al costat de l'Helena és un privilegi i una sort».

Al món, cada any, l'ictus afecta prop de disset milions de persones i causa la mort de sis milions. És la primera causa d'incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l'epidèmia del futur, ja que en tindran una de cada sis persones. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, les sensacions i percepcions, les emocions i la conducta, així com l'atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D'altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades.