De les divuit empreses de comunicació auditades per la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), tres no han complert l'obligació de finançar amb un mínim d'un 5% dels ingressos, pel·lícules i sèries europees en l'exercici del 2014. Les companyies que no han aconseguit destinar aquest llindar mínim són

Orange, DTS i History Channel.

Per altra banda, Cableuropa, Mediaset, Paramount, CRTVE, Atresmedia, Multicanal, Walt Disney, NBC Universal, Fox, Veig TV, Telefónica, 13TV, Net TV, Cosmopolitan i Sony Pictures han passat l'auditoria amb èxit.

La CNMC recorda en un comunicat públic que la Llei General de la Comunicació Audiovisual obliga els prestadors del servei de comunicació audiovisual o els operadors que difonguin canals de televisió, a destinar el 5% dels seus ingressos d'explotació a finançar obres audiovisuals europees. Aquestes obres poden ser pel·lícules per al cinema i la televisió, sèries, documentals i pel·lícules i sèries d'animació. En el cas que l'empresa sigui de titularitat pública, aquest percentatge augmenta fins al 6%.

El 60% del finançament ha de destinar-se a la producció de pel·lícules de cinema i, al seu torn, el 60% d'aquest percentatge a obres en alguna de les llengües cooficials d'Espanya.

El comunicat assenyala també que aquesta obligació no s'aplicarà en el cas de Vodafone en l'exercici 2014 per la posada a disposició dels seus clients d'una oferta de canals empaquetats per un tercer (DTS) que ja està subjecte a l'obligació d'inversió.