Els autors de «Crematorio» estan preparant una altra sèrie

«La Zona» tractarà de la supervivència d'una població d'Espanya després d'un accident nuclear

20.07.2016 | 07:22
Eduard Fernández serà el nou protagonista de la sèrie

Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo, autors de la sèrie de televisió Crematorio, preparen per a Movistar+ La zona, una sèrie de vuit episodis de 50 minuts de durada cadascun en què l'espectador s'introduirà a la vida d'una població espanyola tres anys després d'un accident nuclear.
Els seus responsables expliquen que es tracta d'una sèrie que neix amb l'objectiu de perdurar, que barreja el gènere policíac i el criminal amb el drama humà, i que aposta per una realitat possible; de fet, els seus creadors s'han basat en la transformació real que van patir llocs com Txernòbil i Fukushima després de la contaminació radioactiva.
«Ens agrada aquesta barreja perquè permet de confrontar l'ésser humà amb situacions extremes. Les sèries són meravelloses perquè hi ha temps a desenvolupar tots els personatges. I tot això se suma a la iconografia que envolta el món nuclear», apunta Jorge Sánchez-Cabezudo.
La sèrie, sense data d'emissió, es rodarà en diferents llocs del nord d'Espanya a partir de «març o abril» i podria estar acabada per al darrer trimestre de l'any vinent.
El seu germà Alberto afegeix que «se centraran en el petit, la quotidianitat, però reflectint l'univers real d'aquests accidents. No és ciència-ficció».
Aquests germans no només es porten molt bé, sinó que comparteixen procés creatiu: els guions s'escriuen a mitges i per al resultat final, l'Alberto s'encarrega del disseny i en Jordi, del rodatge.

Un Goya de protagonista
Els germans van triar Eduard Fernández com a protagonista absolut, igual que ho va ser José Sancho a Crematorio, perquè necessitaven que l'espectador «es cregués que això pot passar».
Fernández, guanyador de dos premis Goya, serà l'Hèctor, un policia que va sobreviure a la catàstrofe nuclear -encara que va perdre un fill-, i tracta de viure carregant aquesta culpa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema