L'últim llargmetratge d'Albert Serra, La mort de Lluís XIV, ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula de la Competició Internacional a la 33 edició del Jerusalem Film Festival. La pel·lícula, que actualment es pot veure al Festival de Cinema Internacional de Melbourne (Austràlia), és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrita per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra.

La història comença quan, després de tornar d'una cacera, el rei Sol nota un dolor molt fort a la cama. És el començament d'una llarga agonia del rei més gran de França, que té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV ha d'organitzar la seva successió. La seva dona, Madame de Maintenon, el seu fill Lluís XV i el metge Fagon miren d'amagar-lo del públic per preservar el futur de França.

La mort de Lluís XIV és una coproducció catalanofrancesa que es va estrenar al Festival de Canes en una secció no competitiva. Amb aquest film, Albert Serra va guanyar el premi Jean Vigo a principis de juny. Aquest prestigiós guardó que només es dóna a produccions franceses reconeix el valor de l'esperit independent i l'originalitat de Serra.