El Consell d'Administració de Ràdio Televisió Espanyola va aprovar ahir exercir el seu dret a tempteig i igualar l'aposta que Atresmedia va fer per la sèrie Cuéntame. La productora, Ganga, haurà de determinar si les condicions de l'oferta de RTVE s'equiparen amb les de l'empresa privada.

La corporació assenyala en una nota que la decisió s'ha pres «per unanimitat» i que s'ha autoritzat «la proposta de contracte amb Ganga» per a la producció de 38 capítols, «corresponents a les temporades 18 i 19», encara que no precisa la quantia.

Atresmedia va oferir a la productora de Cuéntame como pasó «una pujada testimonial» per capítol, amb prou feines mil euros més per cadascun, amb una temporada assegurada i una altra «probable», però amb un «ampli marge» comercial afegit basat en «telepromocions». La productora, presidida per Miguel Ángel Bernardeau, va decidir estudiar l'oferta d'Atresmedia després de comprovar que el Consell d'Administració de RTVE, «posposava una reunió després d'una altra» la decisió sobre la seva continuïtat. La corporació havia de prendre la decisió en el termini de 30 dies, que no s'han complert, perquè la reunió del Consell es va fixar per avui.

El Consell de RTVE va aprovar també en la seva reunió d'ahir la producció de 38 capítols de les temporades quarta i cinquena d'Ochéntame otra vez, «l'espai que acompanya cada episodi de Cuéntame amb una cuidada selecció» de l'arxiu de la corporació i testimoniatges dels seus protagonistes.

La família Alcántara va arribar a la televisió el 2001 i a través dels seus integrants i de 17 temporades els espanyols han reviscut, o descobert, més de tres lustres de la història recent del país. El seu relat costumista va arrencar el 1968, quan es compraven els primers televisors i Espanya vivia encara sumida en el franquisme, i ha avançat de moment fins a 1984.

La sèrie més longeva i premiada de la història de la televisió, que emet La 1 els dijous, conserva encara la fidelitat de l'audiència. En el tancament de la seva última temporada, el 19 de maig, va igualar el seu rècord amb més de 3,5 milions d'espectadors i un 19,2% de quota de pantalla.