La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya han donat a conèixer els guanyadors dels premis "comUNIca" amb tres projectes seleccionats. Un dels tres guanyadors és un treball gestat a l'Escola Universitària ERAM, adscrita a la Universitat de Girona: el projecte Desenterrant el Negre, de Gerard Hugas Serra i Roger Bisbe Alonso.

Els altres seleccionats són Patates rosses, obra de Joan Saranova Grimal i David Vilarreal Ignacio, de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el treball Mamás, d'Arantxa Cavanillas Rodríguez, de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, adscrita a la Universitat de Barcelona.

La convocatòria ha reunit en total 14 projectes que han complert els requisits de participació. Els tres seleccionats han estat els treballs més creatius, innovadors i de més qualitat tècnica. Aquests guanyadors permetran als responsables de continguts de la CCMA la realització i emissió dels seleccionats, a través de canals de televisió, ràdio o mitjans digitals de la Corporació.

Amb aquesta iniciativa dels premis "comUNIca", que tenen la finalitat de fomentar el talent jove en continguts audiovisuals, la CCMA i el sistema universitari promouen la creació i innovació per potenciar el talent dels estudiants de grau vinculats al món audiovisual.

Aquesta col·laboració entre entitats d'àmbit professional audiovisual i universitari tenen l'objectiu de millorar la base per a la formació dels futurs professionals del món de la indústria audiovisual. I també contribuir al desenvolupament i la innovació del sector a Catalunya. Per altra banda, aquests premis també suposen una nova via per transferir talent creatiu a les empreses i institucions audiovisuals, i així afavorir la competitivitat i la internacionalització.