Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao encapçalen el repartiment de la producció de ficció nacional per a televisió de La catedral del Mar, la reeixida novel·la homònima d'Ildefonso Falcones que ha estat publicada en més de 40 països i traduïda a quinze idiomes.

Produïda per Diagonal TV per a Antena 3 i Televisió de Catalunya, aquesta adaptació televisiva serà dirigida pel premiat director català Jordi Frades (Isabel) i tindrà entre el seu repartiment noms tan destacats com Ginés García Millán, Nora Navas, Nathalie Poza i Tristán Ulloa, entre d'altres, fins a superar el centenar d'implicats.

L'adaptació estarà ambientada en la Barcelona del segle XIV ?igual que el best seller espanyol. Comptarà amb una àmplia majoria d'escenes rodades en localitzacions exteriors, que portaran el rodatge a tota la geografia espanyola, des del barri gòtic de Barcelona, a la vila aragonesa de Sos del Rei Catòlic, passant per altres ciutats com Càceres. També i com a complement a les localitzacions exteriors, l'equip d'art de Diagonal TV ha dissenyat i aixecat més de mig centenar de decorats. Mostrarà, a més, escenes a l'interior de l'autèntica catedral de Santa Maria del Mar.

La catedral del Mar és l'intens relat de la vida d'un home, Arnau Estanyol, que interpreta l'actor bergarès Aitor Luna, i com la seva història transcorre paral·lela a la construcció del nou temple catòlic en honor a la Verge Maria. Ocorre en plena Barcelona medieval, quan la ciutat viu un dels seus moments més pròspers.

Estanyol és un serf de la terra que, fugint al costat del seu pare dels abusos dels senyors feudals del camp, es refugia a Barcelona i es converteix en home lliure. Un trepidant ascens social el traurà de la misèria per convertir-lo en un home pròsper gràcies a l'èxit en els negocis. Això despertarà els recels dels seus enemics, que ordiran un complot i posaran la seva vida en mans de la Inquisició.