TV3 ha registrat aquest juliol les pitjors dades d'audiència de la seva història. Amb un escàs 10,1% de quota de pantalla la cadena es queda en tercera posició en la carrera pel lideratge de l'audiència televisiva a Catalunya, per darrere de Telecinco, amb un 12%, i Antena 3, amb un 10,7%.

Fins ara, el mínim històric en audiències de TV3 era del 10,2%, dada que va registrar-se a l'agost del 2014. La temporada d'estiu és quan la cadena pública catalana registra les pitjors audiències.

Dels canals temàtics de la corporació, tan sols el 3/24 ha aconseguit pujar una dècima, amb un 1,5%. El canal Súper 3/33 s'ha mantingut amb la quota més baixa de la temporada, un 1,2%, ?igual que el mes anterior. Esport 3 ha tingut el registre més baix de la temporada amb un 0,7%, dues dècimes menys que al juny.

Tot i els resultats desastrosos obtinguts aquest passat juliol, TV3 continua líder de la temporada en el mercat comunicatiu català amb un 12,1% de mitjana. A més, durant el juliol ha situat 12 programes en el rànquing dels 40 amb més audiència i també lidera el rànquing de programa més vist del dia. En l'aspecte qualitatiu, la cadena continua sent la televisió generalista més ben valorada segons el panell GFK, i la seva qualificació puja fins al 8,3.

Telecinco lidera a Espanya

Paral·lelament al recent lideratge aconseguit per Telecinco a Catalunya, la cadena principal de Mediaset segueix mantenint el lideratge en àmbit estatal per vint-i-tresè mes consecutiu amb un 14,7% del share. Tot i haver perdut pràcticament dues dècimes i mitja respecte al juny, Telecinco segueix en primera posició per davant d'Antena 3, amb el 12,1%.