Televisió Espanyola va emetre durant el telediari del migdia de dissabte passat un reportatge en català sobre el boxejador Samuel Carmona, que participa als Jocs Olímpics de Rio 2016. Un fet aparentment normal, però que va passar en l'emissió estatal, en la qual s'esperava que aquesta peça fos en castellà. Per aquest motiu, l'audiència de tot l'Estat només va poder gaudir de trenta segons d'aquest reportatge, ja que després la cadena va decidir tallar l'emissió. Aquesta actuació va aixecar enrenou a les xarxes socials perquè, a banda d'interrompre l'emissió, el presentador de l'informatiu, Sergio Sauca, es va afanyar a demanar perdó a l'audiència. "Els demanem disculpes, però és que hi havia aquest reportatge en català i en castellà, i ens ha sortit el català", va explicar Sauca, que va demanar disculpes una segona vegada. I va canviar de tema, sense donar pas a la versió castellana de la informació.

Les reaccions davant d'aquest fet no es van fer esperar i un dels primers a denunciar-lo va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "La tele pública que paguem entre tots demana perdó per un reportatge en català. Però ho fan perquè ens estimen, eh?", lamentava en una piulada a Twitter.

Altres usuaris de la xarxa social -la que més va comentar l'afer- van utilitzar la ironia o el sarcasme per comentar l'errada amb piulades com: "A más de un pepero se le ha tenido que cortar la digestión al escuchar noticias en catalán en el Teledario de TVE" o "Gracias @telediario_tve por pedir disculpas al poner por error reportaje en catalán. Han sido 30 insufribles segundos pero nos recuperaremos".

No tots els comentaris han estat negatius, alguns usuaris han fet crítica constructiva: "No es necesario pedir disculpas por poner un vídeo en catalán. Siempre se agradece la inmersión lingüística sea como sea!", piulava Mónica Fuster.