El Govern ha portat a terme més de 120 actuacions contra emissions il·legals de ràdio, televisió i internet des de l'inici de la legislatura, el passat mes de gener. Aquestes actuacions han desembocat en 10 sancions per valor de 908.000 euros. L'objectiu d'aquestes actuacions és «normalitzar i racionalitzar» l'espai radioelèctric català, segons un comunicat del Govern.

La nota assenyala que en moltes ocasions se sobrepassen les potències legalment acceptades, com és el cas del barri del Carmel de Barcelona on se superen en 8 punts els nivells d'emissió radioelèctrica permesos per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A més dels 10 expedients sancionadors, el Govern, a través de la Secretaria de Comunicació i la Direcció General de Mitjans ha obert 24 actes d'inspecció tècnica amb l'acompanyament del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies (21 a ràdios i 3 a televisions). També s'han obert 27 actes d'audició (totes a ràdios), s'han emès 41 requeriments (31 a ràdios i 10 a televisió), s'han fet 5 peticions d'auxili judicial (4 a ràdios i 1 a televisió), s'han fet 18 precintaments forçosos (17 a ràdios i 1 a televisions), i s'han resolt 6 recursos administratius (5 a ràdios i 1 a televisions).