Star Trek: Discovery, la nova sèrie televisiva basada en la cèlebre saga de ciència-ficció, tindrà una protagonista femenina i comptarà amb un personatge gai, segons va destapar ahir el productor ?executiu de la sèrie, Bryan Fuller. Fuller va revelar aquests i altres detalls durant un acte de l'Associació de Crítics de Televisió (TCA, per les seves sigles en anglès) celebrat a Los Angeles, segons van recollir els mitjans especialitzats The Hollywood Reporter i Deadline.

Star Trek: Discovery, que arribarà a la petita pantalla al gener del 2017 a través de CBS, comptarà amb una dona com a líder del repartiment que probablement no serà blanca, encara que encara no s'ha anunciat el nom de l'escollida. Fuller va apuntar, a més, que la protagonista no serà capità sinó tinent, va afegir que serà «una heroïna sensible» i, d'altra banda, va assegurar que la sèrie tindrà un personatge gai.

Com ja va indicar en la seva intervenció sobre la sèrie a la Comic-Con 2016 de San Diego, Fuller va afirmar que l'univers de Star Trek celebra la diversitat i la inclusió, i va afirmar que Star Trek: Discovery «continuarà amb aquesta tradició». En qualsevol cas, no serà la primera vegada que una producció audiovisual de la saga tingui una protagonista femenina, ja que la intèrpret Kate Mulgrew va encapçalar l'elenc de la sèrie Star Trek: Voyager (1995-2001).

Star Trek compleix cinquanta anys de vida aquest 2016. Els fans de la saga estan d'enhorabona ja que, a més d'aquesta futura sèrie, al juliol es va estrenar la pel·lícula Star Trek: Más allà. Dirigida per Justin Lin i amb Chris Pine, Zachary Quinto i Zoe Saldaña en el repartiment, Star Trek: Más allá ha recaptat fins avui 180 milions d'euros a tot el món.