Vitòria tornarà a convertir-se entre el 5 i el 10 de setembre en la capital de l'audiovisual durant la celebració de la vuitena edició del Festival de Televisió, FesTVal, que acollirà les estrenes de les diferents cadenes.

El thriller d'Antena 3 Mar de plástico tornarà a Vitòria per donar a conèixer el primer episodi de la segona temporada, després de l'èxit de la primera. Ambientat en els hivernacles d'Almeria, manté els seus senyals d'identitat: assassinats, suspens i recerca policial, amb un elenc compost per Rodolfo Sancho, Pedro Casablanc i Andrea del Riu, entre d'altres.

També tornarà a presentar-se a Vitòria la sèrie Olmos i Robles de TVE, que promet noves recerques policials dels personatges encarnats per Pepe Viyuela i Rubén Tallada, dos guàrdies civils que ?intentaran resoldre tot tipus de casos a Ezcaray (La Rioja) i als voltants de la comarca en la seva segona ?temporada. TVE també presentarà la tornada de Víctor Ros. Carles Francino es fica de nou en la pell del policia creat pel novel·lista Jerónimo Tristante i viatja a Linares per resoldre el major robatori de la història esdevingut al país.

Per la seva banda, la televisió pública basca ETB ha tornat a engegar després de set anys la sèrie musical Go!azen, en la qual un grup d'estudiants passa l'estiu en el mític Basakabi.

A més d'aquestes sèries de ficció, la catifa taronja del FesTVal acollirà l'estrena de programes d'entreteniment com Algo pasa con Ana, de DKISS.

Un altre de les estrenes és Likes unplugged, l'espai del canal #0 que va néixer a l'inici de l'any per mirar com és la vida des d'internet i les xarxes socials. Per donar-se a conèixer es farà un programa especial en directe amb Raquel Sánchez Silva al capdavant.

La sonata del silencio portarà a Vitòria Marta Etura, Eduardo Noriega i Daniel Grau per explicar aquesta sèrie de TVE ambientada en el Madrid de finals dels anys 40, basada en la novel·la homònima de Paloma Sánchez-Garnica.

També es podrà veure la pel·lícula del canal gal France 3 Ellas... las chicas del Plessis gràcies al conveni de col·laboració que té el FesTVal amb el certamen de televisió que se celebra a Luchon (França).

Paramount Channel mostrarà un programa de producció pròpia, Papel pintado, dirigit per Toni Garrido i amb guions de l'escriptora Elvira Lindo.

L'última estrena d'aquesta vuitena edició, el divendres 9, serà la presentació de la quarta i última temporada de Velvet, en la qual Antena 3 fa un salt en el temps de cinc anys per viatjar fins als anys 60, amb un elenc encapçalat per Miguel Ángel Silvestre, Paula Echevarría, José Sagristán, Aitana Sánchez Gijón i Asier Etxeandia, entre d'altres.