A punt de complir-se 50 anys de l'estrena a la petita pantalla, Star Trek segueix gaudint d'una "llarga i pròspera vida" amb l'aterratge en cinemes de la pel·lícula número 13, Más allá, i els preparatius en marxa per a una nova sèrie que arribarà a Netflix al gener de 2017. Star Trek: Más allá, que debuta aquest divendres a Espanya, és la tercera baula de la saga reiniciada en 2009 per J.J. ?Abrams, qui va repetir el 2013 amb un segon lliurament, En la oscuridad, i amb un repartiment liderat per Chris Pine (Kirk) i Zachary Cinquè (Spock). Després de la sortida d'Abrams rumb cap a l'univers Star Wars ha estat Justin Lin (Fast and Furious) l'encarregat d'engegar per ?enèsima vegada la nau Enterprise per explorar els últims confins de l'espai, amb el també actor Simon Pegg com a guionista i el fitxatge d'Idris Elba per donar vida a un nou malvat.

Quant a la sèrie, poc se sap encara més enllà del seu títol, Discovery, i que comptarà amb una protagonista femenina i un personatge homosexual. Bryan Fuller, productor executiu, va anunciar fa dues setmanes a la Comic-Con de Sant Diego que es començarà a rodar al setembre a Canadà i que recordarà el missatge original de la ficció creada a finals dels 60 per Gene Roddenberry: "enderrocar límits" i "donar esperança per al futur".

Totes les produccions de l'univers Star Trek excepte l'animada estaran disponibles en Netflix a partir de finals de 2016 en virtut d'un acord, anunciat a mitjan juliol passat, entre la plataforma digital i els estudis CBS.

A la celebració dels 50 anys de Star Trek s'han sumat el National Air and Space Museum de Washington, que ha restaurat l'únic model a escala de l'USS Enterprise, o el servei postal nord-americà, amb una edició especial de segells amb imatges icòniques com la nau, el teletransportador o la salutació vulkaniano. D'altra banda, l'efemèride ha coincidit amb algunes males notícies per a l'equip, com la defunció l'any passat de Leonard Nimoy (el Spock original) i la més inesperada d'Anton Yelchin, atropellat accidentalment pel seu vehicle al juny passat.