L'adaptació televisiva de la novel·la La catedral del Mar d'Ildefonso Falcones iniciarà el rodatge el proper 26 d'agost i s'allargarà fins a finals ?d'any. La catedral del Mar es rodarà majoritàriament en localitzacions exteriors, que s'estendran per tota la geografia espanyola. El barri gòtic de Barcelona i l'interior de la basílica de Santa Maria del Mar seran dos dels escenaris més importants d'aquesta producció , que també visitarà Cardona, la vila aragonesa de Sos del Rey Católico, la ciutat de Càceres i les províncies de Toledo, Madrid i Segòvia.

En la novel·la històrica La catedral del mar, la Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, Arnau, en què la seva vida transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu de la Mar i que serà una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s'entrecreuen en una història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació. Aquesta adaptació televisiva està escrita per Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón i tindrà rere la càmera Jordi Frades, director de produccions com El cor de la ciutat, Mar de fons, Crims, Jet Lag, Oh, Espanya! i adaptacions com La bella Otero. Al repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), s'afegeixen noms coneguts dels espectadors de TV3 com Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Ramon Madaula, Nora Navas o Anna Moliner, entre molts altres actors catalans.

El llibre d'Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents i s'ha convertit en un èxit internacional, amb més de cinc milions d'exemplars venuts, edicions a més de quaranta països i traduccions a més de quinze idiomes.