Paquita Salas és una representant d'actors, de cinquanta anys i una mica passada de moda. No sap com gestionar el correu electrònic i les estrelles acaben prescindint dels seus serveis. No obstant això, ella està convençuda que tothom l'adora. I una mica de raó té, perquè amb un sol capítol a internet, la websèrie que protagonitza és tot un fenomen a Espanya. Més de 300.000 usuaris de Flooxer, la plataforma de contingut digital del grup Atresmedia, han vist aquest primer episodi, que demà s'emetrà al canal Neox. La resta arribarà al setembre, de nou a internet.

Interpretada per l'actor Brays Efe, Paquita Salas és una creació de Javier Ambrossi i Javier Calvo, autors de l'èxit teatral La llamada, el musical que va donar a conèixer a la guanyadora d'un Goya Macarena García i que fa tres anys que és en cartell i a prop de convertir-se en pel·lícula. Però si aquell és un fenomen avui en dia plenament consolidat, el de Paquita no ha fet més que començar. El dia que es va llançar es va convertir en trending topic i des de llavors ha corregut com la pólvora.

Rodada en clau de fals documental, la sèrie és una paròdia afectuosa del món de la faràndula, amb tot el seu "postureig" i la seva mala llet. Belén Cuesta (Kiki, el amor se hace, Buscando el norte) posa el contrapunt moderat a la torrencial protagonista d'una sèrie que comptarà amb "cameos" d'altres cares conegudes al llarg dels episodis.

"Vam intentar escriure sense prejudicis, el que ens agrada de veritat", assenyala Ambrossi, intentant explicar la càlida acollida que han tingut. "Moltes sèries es fan per agradar a tothom i al final no agraden a ningú", afirma amb referència als criteris de selecció de les cadenes generalistes. Calvo afegeix que han tingut completa llibertat. "Ningú ens va revisar el guió ni res. La llibertat és el que fa que un producte sigui únic i amb personalitat", afirma.