L'Audiència Nacional ha anul·lat la sanció de més de 6,5 milions d'euros que va imposar la Comissió Nacional de la Competència (CNMC) al grup Mediapro pels contractes signats amb el Reial Madrid, el Futbol Club Barcelona, ??el Sevilla Futbol Club i el Racing de Santander. A més, l'Audiència Nacional també ha anul·lat les sancions imposades a aquests quatre clubs, segons ha informat Mediapro mitjançant un comunicat. La CNMC considerava que «els contractes d'adquisició de drets audiovisuals del FC Barcelona, ??Reial Madrid, Sevilla FC i el Racing de Santander, amb una durada de 4 temporades, eren contraris a la legislació anticompetència».

La sanció va ser imposada el novembre de 2013 i la CNMC «pretenia aplicar a aquests contractes una legislació aprovada amb posterioritat a la signatura dels mateixos i ignorar la legislació europea en aquest àmbit», apunta el comunicat de Mediapro. En la sentència de l'Audiència Nacional, aquesta «reconeix la legalitat dels contractes signats per Mediapro i confirma que no eren contraris al Dret de la competència i que la multa de 6.573.000 euros va ser indegudament imposada».

La sanció imposada per Competència es basava en una resolució de l'abril de 2010 que limitava a una durada màxima de tres anys els contractes audiovisuals que els clubs podien subscriure. No obstant això, aquesta normativa va perdre la seva vigència un mes després, quan va entrar en vigor la Llei general comunicació, segons la qual, la durada dels contractes entre els clubs i les operadores de televisió podria ser més llarga. La sentència de l'Audiència Nacional ha tingut en compte que Mediapro va signar els respectius contractes abans de l'abril de 2010.