Reinventar-se per atreure nous oients i recuperar-ne d'antics. Aquesta és una de les premisses que la direcció de Catalunya Ràdio ha posat per davant de tot en el moment de configurar la graella per a la nova temporada, que arrenca aquest dilluns. Amb una aposta per reforçar l'entreteniment, l'humor i els esports, la ràdio pública incorpora a la graella Estat de Gràcia, un nou programa a les tardes conduït per Roger de Gràcia; Popap, que s'acostarà a les noves tendències a les xarxes socials de la mà de Mariola Dinarès; i Tot costa, la nova aposta esportiva per als vespres amb Jordi Costa i Sònia Gelmà. Així mateix, l'espai Catalunya Migdia, conduït per "scar Fernández, s'allargarà dues hores i inclourà una tertúlia dirigida per Empar Moliner, mentre que el Catalunya Vespre, amb Kílian Sebrià, també inclourà una tertúlia política amb Sílvia Cóppulo.

«No és una temporada més sinó la primera d'una nova Catalunya Ràdio perquè la gent torni a escoltar-nos», ha sentenciat el director de l'emissora, Saül Gordillo, en la presentació celebrada ahir al matí al port de Barcelona. La nau capitana de l'emissora continuarà sent El Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, que seguirà despertant els oients a les 6 h i que s'allargarà fins a les 13 h , amb una última hora d'humor d'estil APM?

Els periodistes Jordi Costa i Sònia Gelmà -procedents de Rac 1- s'incorporaran amb un programa esportiu de les 19 h a les 21 h. A més, el periodista esportiu Francesc Garriga conduirà de 23 h a la 1 h El Club de la Mitjanit el primer programa de la CCMA que serà, alhora, un programa de televisió i de ràdio, amb una gran presència a les xarxes.

La «Islàndia» d'Albert Om

Albert Om debutarà aquesta temporada a Rac 1 amb Islàndia, un programa en el qual el presentador donarà veu a les històries i personatges que, tradicionalment, tenen poca presència a la ràdio, de dilluns a divendres de 19 h a les 20.30 h. Segons va explicar el mateix Om ahir, a l'espai?El Món a Rac 1, Islàndia és un programa pensat perquè els ciutadans l'escoltin mentre tornen a casa en cotxe, amb metro o fent exercici al gimnàs.