Beyoncé es va reivindicar diumenge com a reina absoluta del pop emportant-se cinc guardons, inclòs el de millor vídeo, als MTV Video Music Awards (VMA), i protagonitzant l'actuació més espectacular de la nit. La cantant nord-americana, enmig de la gira més reeixida de la seva carrera, va confirmar el seu gran any i va brillar per sobre de la resta d'estrelles de la música reunides al Madison Square Garden de Nova York.

Ja ho va fer des de la catifa vermella, per la qual va desfilar amb la seva filla Blue Ivy enfundada en un espectacular vestit, però sobretot quan va pujar a l'escenari per interpretar d'una tirada, al llarg de més de quinze minuts, diversos temes del seu últim àlbum, Lemonade. Al final, el públic li va dedicar una ovació tancada, mentre la resta d'estrelles es mostraven captivats. L'artista, amb onze nominacions, arribava com la gran favorita i no va defraudar, enduent-se cinc guardons, inclòs el més important, el de millor vídeo de l'any, per Formation.

L'altra protagonista de la nit va ser Rihanna, que va rebre el premi honorífic Michael Jackson Vídeo Vanguard i que va ser l'encarregada d'obrir i tancar la cerimònia amb la seva música. La cantant de Barbados va pujar fins en quatre ocasions a l'escenari per interpretar temes com Please Do not Stop the MusicOnly Girl (In the World).

Britney Spears, la decepció

La gran decepció de la gala va ser Britney Spears, que tornava als premis després de deu anys d'absència. No obstant això, el que va semblar un playback no massa ben executat va agradar a molt pocs i va rebre dures crítiques a les xarxes socials. Tampoc va entusiasmar l'aparició del raper Kanye West, que, en comptes de cantar, va dedicar el seu temps a parlar de temes variats, alguns de seriosos, com la discriminació racial, i d'altres de banals, com les seves disputes amb?Taylor Swift.

En una cerimònia que va comptar amb la presència, a més de cantants i celebritats, d'esportistes com Michael Phelps, Serena Williams o Simone Biles, la nota d'humor la va posar el conductor de la gala. El còmic Jimmy Fallon va arrencar les rialles del públic caricaturitzant Ryan Lochte, el nedador nord-americà que va fingir un fals atracament a punta de pistola durant els Jocs de Rio de Janeiro.