Enamorament a primera vista i tècniques de seducció naturals se succeiran des del pròxim dilluns a la nova temporada de Granjero busca esposa, en la qual es viatjarà a l'estranger i hi participarà la primera grangera del programa, amb Carlos Lozano com a presentador.

«Per primera vegada tenim dos grangers que viuen fora i creuem a l'altre costat del mar», va explicar a Efe Lozano (Madrid, 1962), nou presentador de Granjero busca esposa, que en aquesta cinquena edició es trasllada a l'estranger per seguir a la República Dominicana i l'Argentina els dos concursants espanyols.

Aquesta serà la principal novetat del reality més veterà de Cuatro que, a més, comptarà amb la presència de Rocío Jurado, «la primera grangera que ve al programa», la qual buscarà parella al costat d'un aristòcrata val·lisoletà, un vaquer, un cabrer, un negociador de caps de bestiar i un ramader.

Lozano, presentador anteriorment de concursos televisius com Operación Triunfo, va comentar que amb aquest programa està «al·lucinat» i va destacar que és «molt pur i directe, com la vida mateixa», ja que el públic podrà veure com les i els pretendents «lluiten, ploren i sofreixen» en una «dura competència».

El madrileny substitueix així Luján Argüelles en el seu rol de «pacificador», ja que serà l'encarregat de viatjar a les granges «quan hi hagi embolics» i de fer «de celestí» amb les parelles que es formin o es trenquin.

«Al final els agafes afecte, perquè són persones que només volen tenir una família», va comentar Lozano, que va destacar que la convivència en aquesta edició «serà difícil», especialment per a aquelles candidates dels grangers que viuen a Amèrica Llatina, ja que després de superar el càsting «han d'anar-se'n més lluny, on la vida és completament diferent».

Lozano, finalista recentment de Gran Hermano Vip, una experiència que va titllar de «gratificant» per la possibilitat de mostrar-se «com a persona» i amb la qual va tornar a treballar en la televisió espanyola després de diversos anys al Perú, va explicar que l'èxit d'aquests realities es deu al fet que l'audiència «vol veure gent de debò, gent autèntica».