El bloqueig que pateix la política espanyola fa que la sàtira al voltant d'ella sigui «més necessària que mai». Així ho creu Andreu Buenafuente que, va assegurar, estar recollint «molt d'allò sembrat» durant la seva carrera amb el programa Late motiv, la segona temporada del qual acaba d'arrencar a #0.

Tot i que no li agrada «presumir de ser necessari», el còmic català (Reus, Baix Camp, 1965) creu que l'humor és el «contrapès que fa falta» per suportar el bloqueig «gairebé exasperant» de la política espanyola i considera que té «tota la pinta» que se celebraran unes terceres eleccions.

«El que no sé és si seran al Nadal o això ens ho van dir com que ve el llop. Em sembla molt heavy el tema del 25 de desembre, és una broma en si mateix», va afirmar en una entrevista amb Efe Buenafuente, el programa del qual, Late motiv, s'emet de dilluns a dijous a la cadena de pagament Movistar+.

Late motiv acaba de ser reconegut per la crítica al Festival de Televisió de Vitòria amb el guardó a «El més divertit de la petita pantalla», un premi que al presentador li ha fet «molta il·lusió».

«Els mitjans ens estan tractant com a qualsevol altre programa de televisió en obert i això és molt sorprenent i per a nosaltres molt agradable», va confessar sobre l'espai, que va estrenar la seva segona entrega acompanyat, entre d'altres, per Ignatius Farray, David Broncano, Sílvia ?Abril o Berto Romero, i per on ahir a la nit va passar Pau Gasol.

El còmic assegura haver-se sentit «molt còmode» mentre mantenia aquest diàleg amb Gasol, cosa que no li passava quan s'enfrontava a «celebritats així» en el passat.

«Abans em posava molt nerviós. El que és bonic d'ara és que t'asseguis amb el Pau a parlar de la seva vida, del món i de tot i sembla que estàs amb un col·lega», va explicar. I és que per a Buenafuente «l'únic bo de fer-se gran» és no tenir la sensació d'«examinar-te» diàriament, malgrat que «sempre», va puntualitzar, calgui fer un «bon programa».

Al Nadal té previst sortir del plató i fer el programa en un teatre barceloní, i també tancar la temporada des d'una sala de Madrid.