Els tretze episodis de la segona temporada de la sèrie Merlí, molt ben rebuda per l'audiència el curs passat, s'emetran a partir d'avui a TV3, amb noves trames i nous personatges a l'institut Àngel Guimerà, on hi ha hagut alguns canvis respecte a fa uns mesos. L'actor Francesc Orella (Merlí) seguirà interpretant un professor de filosofia poc ortodox, capaç d'endur-se els alumnes a un centre comercial per explicar els diferents corrents filosòfics que hi ha hagut al llarg de la història, però es trobarà amb una nova cap d'estudis, Coral·lina (Pepa López), molt contundent en les seves expressions i poc comprensiva amb els qui no pensen com ella.

En aquest claustre de professors també hi haurà altres incorporacions com Millán (Ferran Rañé), professor de castellà i home entranyable, així com Elisenda (Sandra Monclús), la nova mestra d'anglès, que es limita a complir amb les hores que li pertoquen, per la qual cosa es nota que no li agrada molt treballar. En el grup d'alumnes, els anomenats "Peripatètics", hi haurà també novetats com Oksana (Laia Manzanares), una noia de divuit anys, adoptada a Ucraïna, a qui li agrada embolicar les situacions.

Bruno (David Solans), Tània (Elisabeth Casanovas), Marc (Adrián Grösser), Mònica (Júlia Creus), Joan (Albert Baró), Gerard (Marcos de Franz), Pol (Carlos Cuevas), Berta (Candela Antón), Oliver (Iñaki Mur) o Ivan (Pau Poch) segueixen a l'aula, ara a segon de Batxillerat. Les famílies de tots ells tornaran a tenir protagonisme i es podran conèixer noves situacions encapçalades per Boris Ruiz, que es posarà a la pell d'Alfonso, el pare del Pol, o Anna Barrachina, la mare dels alumnes Marc i Pau Vilaseca.

El guionista Héctor Lozano assegura que l'èxit de la primera temporada, amb 561.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 18,3 %, els ha donat "seguretat, i, alhora, ha estat un repte per a tot l'equip, mantenir la sèrie a l'altura del que sabem que esperen els espectadors". Per la seva banda, el director, Eduard Cortés, adverteix que "ningú es pensi ara que Merlí es deixarà portar per la inèrcia perquè es tracta d'un especialista a transgredir qualsevol mena d'inèrcia".