El productor i director J. J. Abrams i un important grup d'actors involucrats en la saga de ciència-ficció Star Trek signen una carta oberta contra el candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump. Al costat d'Abrams han decidit prestar els seus noms i cognoms a l'escrit, entre d'altres, actors com George Takei, Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg i la intèrpret d'origen llatí Zoe Saldaña, així com familiars de celebritats relacionades amb la saga de ciència ficció ja mortes com Leonard Nimoy (Spock) o el creador de la franquícia Gene Roddenberry.

«Star Trek sempre ha ofert una visió positiva del futur, una visió d'esperança i optimisme i, de manera més important, una visió d'inclusió, on la gent de totes les races reben el mateix respecte i dignitat, on les creences individuals i els estils de vida són respectats en tant que no suposin una amenaça per a altres», afirmen els signants en aquesta carta, publicada a través de la xarxa Facebook. «No podem donar l'esquena» al que està succeint en aquestes eleccions, afegeix el text, que també assegura que mai hi ha hagut un candidat presidencial tan oposat als ideals de la llegendària saga com Donald Trump.

«La seva elecció faria retrocedir el país sencer. Necessitem escollir un president que porti els Estats Units cap endavant, al tipus de futur que tots somiem, on les diferències personals són compreses i acceptades, on la ciència preval sobre la superstició i on la gent treballa conjuntament en lloc de contra altres», reitera el títol.

En defensa de Clinton

La carta rebutja els arguments dels que asseguren que Clinton i Trump són dos candidats amb errors per igual en entendre que es tracta d'una postura «il·lògica i imprecisa». «Un (Trump) és un aficionat amb una ignorància desdenyosa per les lleis nacionals i la realitat internacional, mentre l'altra (Clinton) ha lliurat la seva vida al servei públic», assenyalen. «Vota per un futur d'il·lustració i inclusió, un futur que algun dia ens porti a les estrelles», conclou la carta.

La famosa saga, que recentment va complir mig segle de vida a la televisió, té previst estrenar les noves entregues, Star Trek: Discovery, el maig de 2017.