El canal Movistar Series Xtra emetrà des d'avui les tres temporades íntegres de la sèrie Deadwood, un dels títols més emblemàtics de la productora HBO, que es va veure entre el març del 2004 i l'agost del 2006. Guanyadora de 8 premis Emmy i un Globus d'Or, la sèrie està basada en fets històrics reals: recrea la història de la ciutat homònima de l'Estat de Montana durant el segle XIX. El poble de Deadwood, que existeix en la realitat, encara avui manté viu el record dels seus primers colons cercadors d'or.

La sèrie combina personatges històrics reals, trames fictícies i llegendes que narren les vivències d'una ciutat sense llei que encara no coneix la veritable civilització. Deadwood va seguir el rastre del cinema western crepuscular que van inaugurar pel·lícules com Sense perdó (Clint Eastwood, 1992). De fet, va ser la primera sèrie a abordar aquest gènere amb èxit.

EUA, juliol de 1876. Seth Bullock (Timothy Oliphant) abandona el seu càrrec com a xèrif a Montana per començar una nova vida com a comerciant a Deadwood, al sud del territori de Dakota, encara en plena expansió. Allà, les lluites de poder ho contaminen tot, les dones són tractades com a mercaderia, la febre de l'or atrau tot tipus de personatges i l'única llei és la que s'aplica a punta de pistola: el lloc perfecte per començar de zero quan no tens res a perdre.

Al costat del seu bon amic Sol Star (John Hawkes), Bullock lloga un local per muntar el seu negoci. El seu arrendador és Swearengen, un home sense escrúpols, violent i ambiciós, que regenta el saló més freqüentat del poble, on el vici i el whisky conviuen amb les habituals baralles.

Creada, escrita i produïda per David Milch (Canción Triste de Hill Street, Luck, John from Cincinnati), la sèrie va ser avalada per la seva excel·lent qualitat com a drama. Amb l'originalitat de ser un western amb molt bona construcció de personatges, amb un planter ingent d'actors de primera línia i amb pinzellades d'humor intel·ligent. La sèrie també es troba disponible en el catàleg de vídeo sota demanda.