El programa de TV3 Sense ficció estrena aquesta nit, a partir de les 21.55 h, Tarradellas, l'home que ho guardava tot, un documental que fa un recorregut per la vida del president de la Generalitat, a partir dels documents que es conserven a l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, al monestir de Poblet. Una part del contingut del documental es basa en aspectes, fins ara inèdits, de la vida i fets polítics en què va intervenir Tarradellas, procedents de documents protegits durant un període de quinze anys posteriors a la seva mort.

L'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià acull tota la documentació que Tarradellas va anar recopilant durant els vint-i-tres anys que el president va ser a l'exili i fins a la seva mort, a Barcelona, el 1988. L'Arxiu, que va ser constituït el 1981 i que des d'aleshores ha incrementat els seus fons amb més de seixanta donacions, és una eina essencial per conèixer la vida i la trajectòria personal i política de Tarradellas. El títol fa referència a la passió del president exiliat per guardar tots els papers que arribaven a les seves mans.

"Síria, una història d'amor"

La sessió doble de Sense ficció continuarà amb Síria, una història d'amor, una producció de 10Ft Films Production dirigida per Sean McAllister. Filmat durant cinc anys, el documental descriu una increïble odissea cap a la llibertat política a Occident. La commovedora història d'una família destrossada per la tirànica dictadura de Bashar al-Assad, a través dels ulls de Raghda (40 anys) i Amer (45 anys), dos activistes que es van conèixer abans de la guerra a la presó.