El programa 60 minuts (22.15 h, canal 33) se sumarà aquesta nit a la commemoració del?Dia Mundial del?Càncer de Mama amb l'emissió del documental Tetes noves, una producció de Viking Film dirigida per Sacha Polak. El treball explica l'experiència de la seva directora, portadora del gen hereditari BRCA-1, responsable d'un augment significatiu del risc de desenvolupar càncer de mama i càncer d'ovari. Per culpa d'aquest gen, la seva mare va morir de càncer de mama amb 29 anys, abans del seu primer aniversari.

Durant anys, Polak ha sabut que és portadora del gen, però no sap quina decisió ha de prendre: s'ha d'operar els pits com a mesura preventiva per reduir al mínim el risc de desenvolupar càncer de mama? Però, i si es treu els pits, què li comportarà perdre la seva feminitat, per no res?

Davant dels dubtes, Sacha Polak decideix convertir aquesta recerca personal en una pel·lícula. El resultat és Tetes noves (New boobs), un documental en què tracta d'esbrinar quines són les seves opcions. Què li poden oferir uns pits artificials o implants i quines són les experiències de les dones joves que en tenen? Què signifiquen per a elles realment els seus pits? I com impacta aquesta recerca en la mateixa Sacha i en la seva parella i la seva família?

El gen BRCA-1 es va fer mundialment famós gràcies a l'actriu Angelina Jolie.?La intèrpret nord-americana es va sotmetre el 2013 a una doble mastectomia preventiva de càncer de mama, en patir un 87 per cent de possibilitats de patir aquesta malaltia i un 50 per cent de desenvolupar un càncer d'ovari.