La que se avecina (Telecinco), Mar de Plástico (Antena 3) i El ministerio del tiempo (La 1) són les més nominades als Premis MiM 2016, en els quals Televisió Espanyola ha obtingut 12 candidatures i lidera la categoria de minisèries, Atresmedia s'imposa en les categories dramàtiques i Mediaset España renova el seu lideratge en la comèdia. Atorgats per l'associació Madridimagen i l'entitat de gestió DAMA, els guardons, considerats els Emmy ibèrics, es lliuraran en un sopar de gala el 28 de novembre que posarà el colofó ??al Festimval MiM Sèries, segons va anunciar ahir l'organització en una nota.

En la categoria de millor sèrie de drama són finalistes Mar de plástico (Atresmedia), El ministerio del tiempo (TVE), El Príncipe (Mediaset) i Vis a Vis (Atresmedia / Globomedia). A la de millor sèrie de comèdia opten Olmos y Robles (TVE ), Allí abajo (Atresmedia / Pla a pla), La que se avecina (Mediaset) i Gym Tony ( Mediaset). A millor minisèrie han estat nominades Habitacions tancades (Diagonal TV), Teresa (TVE) i Qué fue de Jorge Sanz? Cinco años después (Movistar +).

El ministerio del tiempo, La que se avecina, Mar de plástico i Vis a vis opten a més al premi a la millor direcció, i les tres primeres repeteixen en el guardó al millor guió, al qual se suma La embajada. Álvaro Cervantes ( Carlos, Rey Emperador), Rodolfo Sancho (Mar de plástico), Hugo Silva ( El ministerio del tiempo) i José Coronado ( El príncipe) aspiren a aconseguir el premi a la millor interpretació masculina de drama. A la femenina són finalistes Blanca Suárez (Carlos, Rey Emperador), Belén López (Mar de plástico) i Paula Echevarría (Velvet).

Santi Millán (Chiringuito de Pepe), Jon Plazaola i María León ( Allí abajo), Pepe Viyela ( Olmos y Robles), Jordi Sánchez, Eva Isanta i Nathalie Seseña ( La que se avecina) i Malena Alterio ( El hombre de tu vida) són candidats en la categoria de millor interpretació de comèdia.