ddg madrid

n En una complexa època de la Història d'Espanya, en la qual el final de la Guerra Civil i l'inici de la II Guerra Mundial van situar el país en una cruïlla, un ministre i una aristòcrata van protagonitzar el gran escàndol de la postguerra. El ministre d'Afers Exteriors del Govern de Franco i arquitecte del Moviment Nacional, Ramón Serrano Súñer, i la marquesa de Llanzol, una fascinant dona avançada al seu temps, es van veure immersos en un apassionat idil·li que, tot i causar molt d'enrenou entre els exclusius cercles socials de l'època, mai va transcendir a l'opinió pública. Aquest amor clandestí constitueix l'eix argumental de Lo que escondían sus ojos, minisèrie de quatre entregues protagonitzada per Blanca Suárez i Rubén Cortada que Telecinco estrenarà aquesta nit.

Basada en la novel·la homònima de Nieves Herrero i produïda per Mediaset España, en col·laboració amb MOD (Niños robados), la ficció reuneix en el seu elenc destacats intèrprets com Emilio Gutiérrez Caba, Javier Gutiérrez, Pepa Aniorte, Antonio Pagudo, Loreto Mauleón, Charlotte Vega, Javier Rey, David Solans, Cristina de Inza, Pepa Rus, Aïda Ballman, i Carolina Meijer, entre d'altres. Espionatge, amor i thriller polític conviuen en les trames d'aquesta minisèrie dirigida per Salvador Calvo (Los nuestros), escrita per Helena Medina (Niños robados) i en la qual es donen cita personatges històrics i ficticis.

La ficció arrenca un any després del final de la guerra, quan aristòcrates i nous jerarques del règim anhelen distreure's i lluir les seves millors gales, aliens a les penúries de la resta dels espanyols. Una dona destaca per sobre de totes: atractiva i sofisticada, lluint vestits del seu modista i amic Balenciaga, la seva bellesa no té rival; és Sonsoles de Icaza León, esposa de Francisco de Paula Díez de Rivera Casares, marquès de Llanzol. Tot d'una, la seva mirada es creua amb la del flamant nou ministre d'Afers Exteriors, Ramón Serrano Súñer, cunyat de Franco. Fruit de la relació amorosa que van viure va néixer una nena, Carmen Díez de Rivera, que el seu pare mai va reconèixer legalment. L'escàndol va provocar que Franco apartés Ser rano Suñer de la carrera política.