ddg girona

n Merlí, el fenomen televisiu de TV3, creuarà l'Atlàntic l'any vinent per arribar fins al continent americà de la mà de Netflix. La plataforma de continguts en streaming ha adquirit els drets de la primera temporada de la sèrie produïda per Veranda TV, per a la seva difusió a l'Amèrica Llatina i per al mercat de parla hispana dels Estats Units. Amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés, aquesta ficció, de la qual s'està emetent la segona temporada, està protagonitzada per Francesc Orella.

Precisament ahir a la nit, Merlí va recollir el Premi Iris del Jurat, atorgat per l'Acadèmia de Televisió. La decisió del jurat ha distingit la sèrie catalana per «apropar la filosofia i el pensament a la societat des de la ficció i pel seu reconeixement internacional».

La sèrie, que l'any passat també es va poder veure a tot l'Estat a través de La Sexta, també arribarà pròximament doblada a França, després que Canal + n'adquirís els drets recentment. A més, i segons ha informat la CCMA en un comunicat, s'està en negociacions per l'adaptació de la sèrie a Itàlia, Alemanya i Estats Units. Merlí ha tingut molt bona acollida a tots els mercats on s'ha presentat i, actualment, està en consideració per diverses televisions dels món.