n El ple del Parlament va aprovar ahir una moció de la CUP, negociada amb altres grups, en les qual s'insta a crear el Consell de l'Espai de Comunicació Audiovisual Català per augmentar la col·laboració entre els mitjans dels diversos territoris en llengua catalana. La moció va rebre l'aprovació de JxSí, PSC, Catalunya Sí que es pot (CSQEP), la CUP i els vots en contra de Ciutadans (C's) i del PP. En el text també es demana l'organització d'«un acte públic de reconeixement cap a les persones, col·lectius o institucions que, des de 1983, han lluitat per fer arribar les emissions de TV3 més enllà».

Així mateix, el text també també manifesta «la voluntat d'una presència més gran dels diferents territoris de parla catalana en la programació dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals». Això s'ha de traduir, indica la moció aprovada, en «assumir com a objectiu l'establiment d'una desconnexió territorial per a Catalunya Nord, tal com ja existeixen per a les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i la Val d'Aran». També es reclama augmentar la presència de les informacions relatives a la Comunitat Valenciana, Balears, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Andorra i l'Alguer.

«No perdis el compàs!»

José Corbacho tornarà a TV3 amb el concurs No perdis el compàs!, la primera gran coproducció d'entreteniment familiar entre IB3 i TV3. L'acompanyarà Victòria Maldi, molt coneguda pel públic de les illes Balears per la seva doble faceta de presentadora i cantant. Aquest nou concurs, que ja ha iniciat la convocatòria de càsting, s'emetrà al llarg del 2017. No perdis el compàs! és un concurs musical per a tots els públics amb una senzilla mecànica: els micròfons de peu que els concursants utilitzen per cantar van desapareixent mentre canten.