n Masterchef Junior, el concurs culinari que protagonitzen nens, estrenarà a La 1 TVE el pròxim dimarts 20 de desembre la seva quarta edició, la «més artística» de les que hi ha hagut fins ara, perquè els seus 16 concursants no només mostraran el seu talent davant els fogons sinó que «cantaran i ballaran». La presentadora de l'espai, Eva González, i els jutges del concurs, Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera, van explicar ahir en roda de premsa que en el primer programa explicaran com va ser un càsting al qual es van presentar 6.000 «petits prodigis» de tot Espanya, que competiran per 12.000 euros en formació i un curs al Basque Culinary Center. D'aquesta edició destaca la polivalència dels petits o la prova que hauran de superar al Bioparc de València, va precisar Toñi Prieto, directora d'entreteniment de TVE.

El programa estarà carregat de «sorpreses» com el concert de Morat, la visita de l'equip olímpic de Gimnàstica Rítmica i les «transformacions» dels jutges en rockers, grangers o barrufets, va destacar Macarena Rey, de la productora del format, Shine Iberia.

Entre els aspirants hi ha nens cuinen des dels 4 anys, com Jefferson (ara de 9), un «londinenc gadità» que es declara amant de la «rebosteria», tant com la seva companya Paula, que té «clar» que de gran serà «xef o actriu». A ells s'hi sumen altres com Natalia i José Enrique, que asseguren que Masterchef Junior 4 ha estat una experiència «superemocionant» perquè els ha permès aprendre de professionals com Quique Dacosta, Jordi Roca, Alberto Ferruz, Nandu Jubany, Diego Guerrero i Martín Berasategui.

En el recorregut de les proves, ja gravades, Masterchef Junior viatjarà, a més de València, a Còrdova, Àvila, al Micropolix i la Casa Encendida (Madrid) i a l'Àrea Maternoinfantil de l'hospital Vall d'Hebron (Barcelona), que celebra el seu 50 aniversari.

Els joves xefs cuinaran amb tot tipus d'aliments, alguns poc coneguts, com el peix llimona, el peix ballesta o el peix barracuda. S'endinsaran en el llunyà orient elaborant plats teppanyaki, seguiran els passos d'un xef amb tres estrelles, competiran contra els seus avis i fins i tot contra el mateix jurat, entre altres proves.