n Durant tot l'any 2016, un dels personatges que ha tingut més ressò dins del món de la cultura, ha estat l'escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull. Amb motiu del 700 aniversari de la seva mort s'han fet exposicions i diversos homenatges arreu de Catalunya, el darrer, però, arriba a les acaballes de l'any i de la mà del Canal 33.

Avui a partir de les 10 de la nit, es dedicarà un especial a la figura de Llull. Primer es reemetrà la docuficció Jo, Ramon Llull dirigida per Joan Gallifa i Antoni Tortajada, que mostrarà als espectadors la vida del cèlebre i el món medieval que li va tocar viure. A mitjanit es passarà el relleu a «Ramon Llull: temps de conquestes, de diàleg i desconhort», un concert de Jordi Savall amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XII dedicat també a la seva memòria.

Jo, Ramon Llull és una docuficció que segueix la vida i l'època de l'escriptor i filòsof. D'una banda, els actors Jordi Bosch, Roger Casamajor, Dafnis Balduz , Nao Albet, Lluís Soler, Fermí Reixach i Abdelalí El Aziz donen vida a les peripècies de Ramon Llull al llarg de la seva vida; de l'altra, el periodista Antoni Tortajada ressegueix l'època en què va viure, en una part documental. La segona part de l'homenatge ve de la mà del músic català Jordi Savall, que presenta un concert basat en la vida, el temps i l'obra de Ramon Llull amb els instruments medievals d'Hespèrion XXI, dels músics orientals i les veus de la Capella Reial de Catalunya.