«Un autèntic repte». Així és com el cap d'informatius de TV3, David Bassa, va definir ahir el nou programa Jo pregunto, que s'emetrà en directe aquest diumenge al vespre des del Teatre Conservatori de Manresa. Per primer cop, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, haurà de respondre les preguntes que li formularan dotze ciutadans.

La independència i les relacions entre Catalunya i Espanya seran alguns dels temes que es tractaran, però també d'altres qüestions com l'atur, la precarietat laboral, la sanitat o la insatisfacció política. El programa, que s'emetrà després del Telenotícies Vespre, serà conduït pels periodistes Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch.

Dels dotze participants, sis han estat escollits per la televisió per tal de garantir que hi hagi diversitat de gènere, edat i procedència, i la resta han estat escollits davant notari pels 400 participants que, de manera voluntària, van participar en un debat públic organitzat per la televisió. Els ciutadans tindran l'oportunitat de formular dues preguntes. Una de les preguntes haurà de tenir relació amb algun dels temes que es van tractar durant el debat, l'altra «la trauran d'on vulguin», tal com ha explicat el director del programa, Paulí Subirà.

El director de TV3, Jaume Peral, va assegurar que el nou programa respon a la voluntat de la televisió pública de buscar noves fórmules que connectin amb els telespectadors. Jo pregunto tindrà una durada de poc més de dues hores.