El procés d'homogeneïtzació de les condicions laborals i retributives dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio podria culminar aquest 2017, pel que fa a l'equiparació dels salaris base. Segons va informar ahir la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, la proposta acordada entre les direccions i els comitès d'empresa dels dos mitjans ja s'ha enviat al Govern perquè Funció Pública li doni el vistiplau.

«La previsió és que durant el 2017 estigui acabat» va dir Llorach en la sessió de control parlamentària a la CCMA celebrada ahir. Llorach va separar aquest pas del procés de confluència de les dues redaccions, sobre el qual encara no s'han anunciat nous avanços, i es va limitar a senyalar que «està en mans dels professionals de la casa».

L'any passat van quedar paralitzades les obres d'habilitació d'un edifici de la seu de Televisió de Catalunya, segons la CCMA a falta de pressupost per executar-les, però no així la seva licitació, que segueix el seu curs segons fonts de l'ens públic. No obstant això, Llorach va anunciar que TV3 disposa novament d'una nova instal·lació fixa a Perpinyà, un espai cedit per la casa de la Generalitat a la ciutat francesa, a l'antic Palau Siré, després d'uns mesos sense disposar d'un espai.

Crítiques pel judici al 9-N

Les crítiques a la cobertura informativa que TV3 i Catalunya Ràdio van realitzar del judici als encausats pel 9-N van ser formulades per Ciutadans i el Partit Popular. Els diputats de C's van van qüestionar especialment que des dels mitjans públics es fes un «judici paral·lel», amb l'entrevista televisiva als tres encausats el diumenge posterior al judici. Els diputats també van considerar excessiu el desplegament informatiu al llarg de tota la setmana del judici i van preguntar si TV3 «també farà un minut a minut» amb el procés judicial relatiu al cas del 3%.

El director de TV3, Jaume Peral, per contra, es va mostrar «molt satisfet» del seguiment del judici, que al seu parer «es va plantejar d'una manera impecable». Peral va considerar que era una notícia de primer nivell que es va cobrir de forma proporcionada. «I sobre el 3%, no tingui cap por que ho farem, i ho farem bé», va respondre Peral a Fernando de Páramo.