La sèrie de televisió The OA, una de les revelacions dels últims mesos, porta el secretisme fins a l'extrem. I ho confirma l'actriu espanyola Paz Vega, assegurant que ni ella ni els altres actors protagonistes saben si participaran en la segona temporada, ja confirmada per Netflix. «No sabem res perquè d'això es tracta, part de l'èxit de la sèrie ha estat aquest secretisme i cal mantenir-lo. Jo ni tan sols sé si hi participaré, però sé que Brit Marling i Zal Batmanglij [els autors] estan treballant en els nous guions», va dir Vega en una entrevista a Miami.

La sèrie es va estrenar al desembre de 2016, però Paz Vega ja pensa a seguir «aprofundint» en un personatge que li va semblar «poc explotat», tot i que prefereix no atabalar els creadors perquè «han de ser lliures» per desenvolupar la història. La seva arribada a The OA ja va ser una sorpresa, atès que va entrar al rodatge a mitjan primera temporada i sense gaire informació sobre el seu personatge, Renata, una dona cubana que, com la resta de personatges principals, va tenir una experiència propera a la mort però va aconseguir mantenir-se en el món dels vius.

Com ella mateixa va dir, aquest projecte que explora noves formes de narrativa és un dels més «atípics» que se li ha presentat en la seva carrera, però al mateix temps la va canviar. «Va ser una sorpresa quan me la van proposar i va ser una revelació quan la vaig veure acabada», va insistir la intèrpret, que va veure els vuit episodis de la primera temporada d'una tirada.

La mateixa Brit Marling, coautora, encarna Prairie, la protagonista, sobre la qual gira una història de misteri en la qual s'uneixen mort, resurrecció, pèrdua i recuperació de sentits i un brutal segrest amb fins científics suposadament revolucionaris. Al costat de Prairie i tres persones més que també van passar experiències properes a la mort, Renata es troba presa en el cau d'un científic que vol descobrir què hi ha més enllà de la mort.