Els 17ns Premis Ràdio Associació van distingir ahir la productora d' El Matí de Catalunya Ràdio, Núria Ventura, com a millor professional de l'any, i l'espai Islàndia d'Albert Om a RAC1, com a millor programa de ràdio. El millor programa de ràdio local ha estat per «Les transmissions del Club Patinatge Artístic Olot» de Ràdio Olot, emissora que també ha estrenat el nou Premi a la Integració per les seves transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot, que compta al seu equip amb una persona invident, Pere Ribas. L'altra novetat, el nou Premi a l'Excel·lència, ha recaigut en els darrers 9 minuts de la transmissió del partit FC Barcelona-PSG a càrrec de Joan Maria Pou, a RAC1. Els premis també han distingit amb mencions d'honor a Jordi Hurtado, Elisenda Roca, Joan Albert Argerich i la pròpia associació ACR, que enguany compleix 25 anys.

L'únic premi audiovisual que s'atorga ha estat enguany per TV3. L'anomenat Guardó «1924» ha reconegut la programació especial en prime time de la cadena pública amb motiu de la campanya d'acollida de refugiats «Casa nostra, casa vostra», incloent el concert i la manifestació. En la categoria del Millor programa d'innovació, el guardó se l'ha endut Els viatges de Carlos Carlos, de l'UPV Ràdio, l'emissora de la Universitat Politècnica de València.

A banda dels titulars dels diversos premis, el jurat també concedeix cada any «mencions de qualitat» en les diverses categories. Entre aquestes destaquen les mencions a La República Santboiana, de Ràdio Sant Boi, i Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona, en la categoria de millor programa de ràdio local; 7 de Ràdio de Ràdio Banyoles, menció al Premi d'Integració; o PopAp de Catalunya Ràdio i Territori Clandestí de Ràdio 4, mencions al Premi d'Innovació. Les mencions de qualitat del Premi al millor programa de ràdio són per El club de la mijtanit de Catalunya Ràdio i TV3 i La Gran Vida, d'IB3 Ràdio.