El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va acordar ahir, a proposta de la vicepresidenta, Núria Llorach, la recuperació de les emissions d'iCat.cat per les ones de la freqüència modulada a partir de la temporada 2017-2018. Nascuda el 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet, iCat va evolucionar, el setembre de 2012, cap a un model multicanal centrat en l'escolta en línia a través del web i d'aplicacions per a mòbils, com a conseqüència de la retallada aplicada en els pressupostos de la CCMA.

Aquest canvi es va aplicar com a mesura provisional i reversible, vinculada a la superació de l'etapa de màxima contenció pressupostària viscuda pel sector públic de Catalunya. Per aquest motiu, la CCMA ha preservat des d'aquell moment la freqüència des de la qual havia emès fins llavors.

Segons va informar ahir la CCMA en un comunicat, la recuperació de la freqüència FM de l'emissora ha comptat amb la complicitat del conseller de Cultura, Santi Vila, que havia expressat públicament el desig de contribuir al retorn de les emissions, com una mostra més del seu compromís amb el servei públic de comunicació audiovisual vinculat a la cultura que s'ofereix des dels mitjans de la Corporació.

La música i els continguts culturals emergents són els elements vertebradors d'iCat, la plataforma digital que integra tant l'emissió en directe com l'àudio a la carta, així com tota mena de contingut relacionat amb la producció catalana i l'escena internacional.