El representant d'Espanya enguany a Eurovisió, el sabadellenc Manel Navarro, va protagonitzar dissabte una de les actuacions més polèmiques dels últims anys. Al cantant se li va escapar un gall durant l'actuació i va aconseguir un mal resultat, ja que va quedar en última posició, aconseguint tan sols cinc punts del públic. El mal resultat de la seva cançó Do it for your lover no va ser tan sols fruit de la mala execució en l'actuació final. El jurat professional ja havia posat la nota als participants durant els assajos i, tot i així, no va atorgar ni un sol punt a Navarro.

El gall i el resultat han fet bullir les xarxes socials des de dissabte i s'han difós des de tuits irònics fins a imatges satíriques sobre el paper d'Espanya al festival. El mateix cantant va piular un missatge rient de la seva pròpia actuació. «Encara que s'hagi colat un convidat no desitjat», publicava a Twitter, i adjuntava un vídeo d'un gall corrent amb sabates.

Tot i això, el cantant es mostra satisfet de la seva actuació. «He quedat últim i és el que hi ha. Me'n vaig a casa amb el cap ben alt. Com a mínim no hem quedat últims en el vot del públic. Crec que hem fet un treball molt bo, per sentir-nos-en orgullosos», explicava poc després d'acabar la gala.

La senzillesa emociona

El guanyador de la nit va ser el representant de Portugal, Salvador Sobral. El cantant, de 27 anys, va emocionar tant el jurat com el públic d'Eurovisió i va desbancar Itàlia, que partia com a favorita per endur-se la victòria.

La seva cançó, Amar Pelos Dois, és una balada caracteritzada per la senzillesa i la falta d'efectes visuals en escena, un estil que es contraposa a les actuacions pomposes que solen participar al festival.

És la primera vegada en la història que Portugal guanya Eurovisió. Una victòria celebrada per tot el país, fins i tot el primer ministre António Costa, que ha felicitat Sobral per Twitter.