Catorze anònims, tots homes, conviuen en una illa deserta situada al bell mig de l'oceà Pacífic. Hauran de buscar-se la vida per sobreviure al llarg d'un mes. Aquest és el punt de partida de La isla, el nou reality de supervivència que La Sexta estrena aquesta nit, just després de l'emissió d' El Intermedio. Amb un funcionament que defuig del polèmic Supervivientes de Telecinco, en aquest nou format, produït per Atresmedia i Shine Iberia i que compta amb Pedro García Aguado com a presentador, no hi haurà nominacions ni expulsions. Es tracta de ser capaç de sobreviure 30 dies amb els recursos que proporciona la mateixa illa.

Els participants tampoc tindran càmeres enregistrant els seus moviments les 24 hores del dia, sinó que seran ells mateixos els encarregats de gravar les imatges que s'emetran a la televisió. Per aquest motiu, un d'ells, Santi, és tècnic de so i tres més, Chus, Dani i Jorge «Legi», són càmeres professionals. A més de tres càmeres i un expert en so, el programa comptarà també amb Juan, un metge de professió, com a participant per si es produeix qualsevol problema durant el concurs i amb Manuel, un cuiner, perquè ajudi, per exemple, a desossar els animals caçats.

La isla és una adaptació del reality de la cadena britànica Channel 4 The Island with Bear Grylls, que en va emetre tres edicions.