Molt feliç pel fet que la seva última novel·la, El que et diré quan et torni a veure, ocupi des de fa setmanes els primers llocs entre els llibres més venuts, Albert Espinosa ha indicat a Efe que ja té nous projectes, com una sèrie de televisió, Els espavilats, que està negociant amb Netflix. Després de l'èxit de Polseres vermelles, que ha exportat a tot el món i que l'ha portat a treballar amb una estrella com el director i productor Steven Spielberg, Espinosa comenta que ja té escrit el capítol pilot del seu nou projecte audiovisual i molt perfilats els que el segueixen.

Protagonitzada, de nou, per joves actors, la sèrie tocarà qüestions com l'assetjament escolar, el dolor o els problemes mentals. Vol que tingui un aire com el de les pel·lícules de Richard Linklater Antes del amanecer, Antes del atardecer i Antes del anochecer, protagonitzades per Ethan Hawke i Julie Delpy, «però amb nens». Al guionista i escriptor li agradaria que el director fos el barceloní Roger Gual, guanyador del premi Goya a la millor direcció novell el 2002 per la pel·lícula Smoking Room, i creu que, per la seva concepció, seria difícil que es pogués emetre en un canal de televisió a Espanya. En canvi, tot i que encara queden alguns serrells solts, «la negociació amb Netflix té bona pinta i crec que molt d'hora tindrem notícies sobre la seva emissió», ha assegurat.

Respecte a Polseres vermelles, Espinosa recorda que la versió italiana es troba en la seva quarta temporada; s'ha començat a rodar la primera de Rússia i Ucraïna; està acabant-se el rodatge de la primera que es veurà a França i, a Alemanya, es rodarà pròximament la tercera, mentre que Israel acaba d'adquirir els drets per emetre la sèrie.

Sobre la duresa dels seus relats, segons el seu parer, és necessari que el públic s'enfronti a històries amb aquesta temàtica i subratlla: «En les nostres societats vivim d'esquena a la mort. D'aquí a cent anys, els que ens succeeixin ens consideraran uns primitius».