La direcció de TV3 «no vol resignar-se» a la idea que l'estiu és «un espai perdut». Per poder combatre aquesta idea, Vicent Sanchis va anunciar ahir alguns dels canvis que preveu per al juliol i fins al setembre. Un dels més destacats és que es mantindrà Els matins, tot i que en un format de dues hores, i que es canviaran programes previstos per al setembre per estrenar-los a la graella d'estiu. Alguns dels programes seran Estranyes parelles, Aeroports o Això no és un trio, que passaran a l'estiu.

Per la seva banda, durant la sessió de control celebrada ahir al matí, Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, va anunciar dues novetats de producció pròpia, de cara al setembre, pel Canal Esport3: Quan els llums s'apaguen, presentat per Lluís Canut amb entrevistes amb personatges que van ser referència al món de l'esport, i Aire lliure, dirigit per Antoni Real i presentat per Núria Picas, un programa documental que convida a fer esport a paratges emblemàtics de Catalunya.

En la mateixa compareixença, el director de Catalunya Ràdio, Saul Gordillo, va anunciar que l'emissora pública incorporarà un programa de literatura el pròxim 17 de juny a la seva graella. L'objectiu d'aquest nou format és «reforçar l'aposta transversal per la cultura amb un programa setmanal d'una hora que presentarà el periodista David Guzman», segons va explicar Gordillo. Ciutat Maragda, que es podrà escoltar els dissabtes d'11 a 12 de la nit, parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor.

Tensió amb Ciutadans

Per altra banda, Sanchis i Fernando De Páramo, parlamentari de Ciutadans, van protagonitzar un nou cara a cara arran del resultat de les audiències de TV3. «La televisió pública catalana està de caiguda. S'està notant l'efecte Sanchis però per malament», va destacar De Páramo, qui va criticar que són els pitjors resultats. Sanchis va replicar que les audiències mostren «una pujada» i que aquest mes de maig, en la seva quarta setmana, TV3 «recuperarà la segona posició, amb una quota del 10,4%».

Així mateix, Sanchis, va negar que faci mítings quan participa en actes on és convidat, sinó que realitza anàlisi d'actualitat. El director de TV3 va respondre així després de ser recriminat per Ciutadans, PPC i CSQP per participar recentment en un acte de l'ANC a Pallejà.