Amb l'objectiu de demostrar que la música clàssica «també pot entretenir», La 2 de Televisió Espanyola ha posat en marxa els càstings de Clásicos y reverentes, un nou programa de joves talents de RTVE en què els candidats hauran de superar unes proves «idèntiques» a les que es fan en una orquestra real. Durant els propers mesos, un equip del programa -capitanejat pels seus assessors musicals- recorrerà diversos punts de la geografia espanyola a la recerca de joves músics que es distingeixin pel seu talent i esperit de superació, segons va informar ahir la corporació pública en una nota. D'acord amb aquesta informació, podran participar en les proves d'accés tots els músics que estiguin cursant estudis superiors de qualsevol dels instruments que integren una orquestra simfònica, a excepció del piano.

Així, Clasicos y reverentes, produït per RTVE en col·laboració amb Coral Europa, serà un espai d'entreteniment cultural que unirà la divulgació de la música clàssica amb l'emoció d'unes exigents proves d'accés.

Després les eliminatòries necessàries per seleccionar els intèrprets de més nivell, que es duran a terme durant els dotze primers programes, els joves seleccionats podran viure l'experiència de participar en un concert final al costat de l'Orquestra Simfònica RTVE. Una trobada, que se celebrarà com a «gala final» del programa, en què els nous talents abordaran, al costat de la reconeguda agrupació, un ampli i variat repertori amb obres emblemàtiques de la història de la música.