Aquesta nit, a les 00.20 h, TV3 estrena La Marató dels investigadors, un reportatge conduït per Espartac Peran que tanca el cicle de La Marató del 2011 dedicada a la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits. El programa explicarà el destí dels donatius recaptats i es retrobarà amb alguns dels testimonis que hi van intervenir.

La 20a edició de La Marató, presentada per Xavi Coral i Espartac Peran, va estar dedicada a la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits. En els darrers cinc anys a Catalunya s'han trasplantat 920 òrgans de mitjana anual, una xifra que ens situa al capdavant d'Europa.

El 18 de desembre del 2011, l'edició de La Marató va sensibilitzar sobre el dia a dia de les persones amb un òrgan trasplantat. Es van recaptar 8.931.418 ?, destinats a finançar 29 projectes i s'ha donat feina a 56 equips d'investigació amb l'objectiu de fer avançar en la supervivència i la millora de la qualitat de vida de les persones amb un trasplantament.

A La Marató dels investigadors, durant 25 minuts i de la mà d'Espartac Peran, es posaran de relleu alguns dels estudis a què s'han destinat aquests diners amb investigadors que presentaran les conclusions dels seus estudis. També es podran veure alguns dels testimonis que en el seu dia van participar a La Marató per fer seguiment de les seves vivències.