La cadena National Geographic ha anunciat en un comunicat que la segona temporada de la sèrie Genius se centrarà en la vida i obra del pintor espanyol Pablo Picasso després d'una primera entrega centrada en Einstein. La nova temporada de la sèrie s'estrenarà el 2018 i tornarà a comptar amb la supervisió de Brian Grazer i Ron Howard, a través de la seva companyia Imagine Entertainment.

«L'extraordinària història del visionari artista Pablo Picasso és la matèria perfecta per a la segona temporada de la sèrie», va indicar el mateix Howard, qui, de moment, no ha donat a conèixer qui interpretarà al geni espanyol. «Picasso va ser un avantguardista que va deixar una profunda petjada artística i cultural en el món (...) i estem desitjant narrar els aspectes menys coneguts d'aquest brillant individu», afegeix, segons el comunicat de la cadena.

La primera temporada de Genius, que girava entorn de la figura d'Albert Einstein -interpretat per Geoffrey Rush- i que va concloure aquest passat dimarts, va ser seguida per més de 45 milions d'espectadors a tot el món i es va confirmar com la millor estrena de la cadena en la seva història.

En la seva segona incursió, la sèrie apostarà per narrar com Picasso va imaginar i va interpretar el món de manera completament heterodoxa, i com va generar més de 50.000 obres d'art, tot això mentre feia front a tumultuosos matrimonis i gaudia de nombrosos romanços en temps políticament convulsos. La sèrie se centrarà així mateix en com el geni espanyol va concebre i executar el Gernika, tal vegada la seva obra més representativa.

La cadena recorda que Picasso va passar la major part de la seva vida al París de mitjans segle XX, on va entaular amistats amb artistes com Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque o Jean Cocteau.