El foraster atura la seva ruta pels pobles més petits de Catalunya amb un capítol especial: Els paisatges del foraster. Aquest lliurament, que s'emetrà a partir de les 22.35 h, oferirà un extens repàs als millors moments que Quim Masferrer ha compartit en els últims tres mesos, i servirà per tancar la temporada.

Persones i històries humanes, cada una particular, única. I d'alguna manera, totes relacionades amb la natura que les envolta, perquè cada municipi és el que és en bona part pels elements del paisatge que l'envolta. D'elements de la natura, aquesta temporada el programa n'ha viscut uns quants: neu, fred, pluja, muntanya, foc, estrelles, cel, mar... És per això que, en aquest capítol especial, Quim Masferrer tornarà a recórrer el paisatge natural i el paisatge humà dels pobles més petits de Catalunya.

En aquesta cinquena temporada del programa, El foraster ha visitat el barri de la Barceloneta, Rupit, Gósol, Horta de Sant Joan, Calella de Palafrugell, Foradada, Guils de Cerdanya, Penelles, Masdenverge i Andorra. El programa arriba a la pausa d'estiu reunint 481.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 19%. La seva visita a Guils de Cerdanya va reunir 626.000 espectadors amb una quota del 23,1%, fet que suposa el rècord de la temporada.