L'alumne Arnau Bisbe, del col·legi Maristes de Girona, ha guanyat la novena Gran Final del concurs lingüístic Pica Lletres, que s'ha emès aquest diumenge a les televisions locals i el canal 159 de Movistar+. El jove s'ha imposat a 17 contrincants en una final plena d'emoció en què s'ha proclamat vencedor després de superar diverses rondes de lletreig.

El moment de la victòria ha arribat, en concret, després de lletrejar correctament la paraula «insubmergibilitat».

Ara fa dos anys, una alumna del mateix centre es va endur el triomf i ja en van tres que els estudiants gironins s'imposen a la final.

La final, produïda per La Xarxa, s'ha celebrat al Teatre de la Passió d'Esparreguera, al Baix Llobregat, en una gala conduïda per Joan Dausà que ha comptat amb l'assistència d'un miler de persones, entre estudiants i professors.

Pica Lletres és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves.

Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans. El projecte, a més, ha comptat amb la col·laboració d'una vintena de televisions locals, encarregades de la gravació i emissió de les diferents fases eliminatòries territorials.

Aquesta temporada s'hi han implicat 19 canals de proximitat: VOTV , m1tv, EL 9 TV , Canal Blau, Canal Terrassa, Cugat.cat, Canal Reus TV, Canal Terres de l'Ebre, TAC 12, Olot Televisió, TV Ripollès, TV Girona, Lleida TV, Aran TV, Penedès Televisió, Canal Taronja Central, TV Costa Brava, ETV i Televisió de Badalona.