L'emissió del documental a TV3 dirigit per Jaume Roures de Mediapro es va convertir en Trending Topic mundial ahir a la nit. I és que a les xarxes tothom parlava del mateix, dels nombrosos escàndols destapats per la peça periodística sobre l'anomenada operació Catalunya, segons la qual el govern espanyol va intentar elaborar diferents escàndols per frenar el procés independentista.

Un dels detalls més luctuosos que el documental destapa és que la Banca Privada Andorrana va permetre a la policia espanyola buidar la informació dels seus comptes en busca de dipòsits en mans d'Artur Mas, Oriol Junqueras o les seves famílies.

El cas del compte fals de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias que la gravació entre el ministre de l'interior Jorge Fernández-Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso demostra que van preparar des de les seves responsabilitats és la circumstancia que engega el documental que indaga sobre aquesta i d'altres irregularitats de la cúpula d'interior i de la policia per embrutar els polítics responsables del procés independentista a Catalunya.

Les xarxes van bullir queixant-se que la peça periodística no es podia veure des de fora de l'estat espanyol o que després de l'emissió no estigués disponible al web de TV3.