El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha constatat que la digitalització de la televisió, que va suposar la multiplicació de l'oferta del nombre de canals, ha comportat la reducció progressiva de la televisió en català. Així ho indica l'informe sobre l'audiovisual a Catalunya del 2016 elaborat pel CAC, que apunta que des de l'any 2000 els canals de televisió estatals han passat de 5 a 32 mentre que els catalans han passat de 2 a 8, amb una audiència conjunta del 18,7%. En canvi, la situació de la ràdio és d'equilibri. En aquest sentit, els grups catalans van tenir l'any passat una mitjana de 2,39 milions d'oients, mentre que els grups estatals en van tenir 2,33 milions.

L'informe del CAC indica com ha evolucionat la situació de la televisió des de l'any 2000. Aquell any, els grups estatals tenien cinc canals (La 1, La 2, Antena 3 TV, Telecinco i Canal +) i una audiència global del 69,0%. Per la seva banda, Catalunya tenia dos canals (TV3 i 33), amb una audiència global del 26,1%.La migració digital cap a la TDT va suposar un augment de canals notable, però va desequilibrar encara més l'oferta entre català i castellà. Així, el 2016, els grups estatals tenien 32 canals, i una audiència conjunta del 70,4%, mentre que Catalunya en tenia 8, amb una audiència conjunta del 18,7%.

D'altra banda, el CAC també ha explicat la principal proposta de renovació de la regulació televisiva d'àmbit europeu, plantejada per la Comissió Europea de revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual (DSCAV). La mesura, que ja s'aplicava en serveis sota demana com Netflix, pretén ara ampliar l'àmbit de regulació a plataformes d'intercanvi de vídeos com YouTube.