José Luis Losada, cuiner aficionat que va arribar a 'Supervivientes' de la mà de 'Masterchef', s'ha convertit per decisió de l'audiència en guanyador de l'edició 2017, que s'ha desenvolupat fins avui a Hondures, i dels 200.000 euros del premi.

En aquesta edició del programa de telerealitat, que ha donat un dels seus millors rèdits d'audiència a Telecinco, van quedar enrere participants com l'humorista Bigote Arrocet, parella de la periodista de Maria Teresa Campos i que només va saber de l'ictus que havia patit ella després de la seva expulsió, la cantant Leticia Sabater o Glòria Camila, filla d'Ortega Cano.

Durant tretze setmanes els participants s'han hagut d'enfrontar a Hondures a la complicada convivència entre desconeguts i a la falta de menjar i d'habilitats per a aconseguir-la, encara que tant en la pesca com en la seva preparació ha destacat el treball de José Luis Losada, al qual molts donaven per favorits en diverses votacions per Internet, també per la seva voluntat de seguir al concurs després de patir un crònic nefrític.

Carrillo i Matamoros s'enfronten a l'audiència

Altres en canvi li han retret que no donés joc mediàtic, com sí van fer les també finalistes Laura Matamoros i Alba Carrillo, més habituades a exposar-se davant les càmeres. Per contra, van aportar poc a les tasques de supervivència i, com elles mateixes van reconèixer amb sorna, van aconseguir passar a la final malgrat haver estat "unes vagues".

Laura, al costat del seu pare i Jorge Javier

Els quatre finalistes han superat un rècord de permanència a l'estar més de 90 dies al paratge hondureny, el que s'ha traduït en una notable pèrdua de pes, entre altres seqüeles i sofriments, que ha atret una mitjana del 25,8% i 2.860.000 espectadors a les gales de la nit dels dijous, segons dades de Telecinco.

La mateixa cadena presumeix del "ampli lideratge a la seva franja d'emissió els dimarts" de "Superviventes 2017: Tierra de Nadie" (20,3% i 2.452.000 espectadors) i del 17,6 per cent de quota de pantalla i els 2 , 1 milions d'espectadors de mitjana de "Superviventes 2017: Connexión Honduras" en la nit de diumenge.