Aquesta nit, TV3 estrena la sèrie de ficció The Last Kingdom, una producció de BBC America basada en les novel·les històriques de l'escriptor britànic Bernard Cornwell.

La trama se situa a l'any 872, en un moment en què els regnes independents del que ara es coneix com a Anglaterra han sucumbit a la invasió dels danesos. Davant d'aquesta situació, el regne de Wessex, comandat pel rei Alfred el Gran (David Dawson), s'ha quedat sol.

Amb aquest teló de fons, el protagonista de la sèrie, Uhtred (Alexander Dreymon), fill d'un noble saxó, és capturat pels danesos i criat com un d'ells. Quan sigui més gran, haurà de triar entre els seus orígens o les persones que l'han educat.

La història de The Last Kingdom s'ha adaptat de les conegudes The saxon stories, les novel·les històriques de Bernard Cornwell. Dividida en vuit capítols d'una hora de durada, TV3 emetrà els dos primers aquesta nit. El primer mostrarà el segrest d'Uhtread a mans del danesos, mentre que al segon ja s'hi podrà veure un Uhtread adult, a punt per començar el seu camí.